Wat kan Rolfing S.I. doen voor jou?

Rolfing S.I. kan de structuur van je lichaam, je houding en bewegingsvrijheid sterk verbeteren.
Door een bijzondere combinatie van manuele therapie en bewegingseducatie kunnen opgebouwde spanningen en pijn opgeheven worden.

Rolfing helpt bij:

  • Mensen van alle leeftijden met een geschiedenis van pijn en ongemak.

  • Bij blijvende en terugkerende klachten ten gevolge van ziekte, medische ingrepen, ongelukken en trauma's.
  • Professionals die klachten ontwikkelen door repetitieve of inspannende bewegingen tijdens het werk, of door steeds dezelfde houding te moeten aannemen.
  • Mensen die chronische lichamelijke klachten willen verlichten bij het verouderingsproces.

  • Iedereen die meer mobiliteit en bewegingsvrijheid wil ervaren.
  • Stress.

Kortom, Rolfing brengt je balans, een groter gevoel van welzijn en vitaliteit en verhoogt de kwaliteit van het leven.

WIE IS BEVOEGD OM ROLFER TE ZIJN?

Je Rolfer is opgeleid en afgestudeerd aan de European Rolfing Association, die training, certificatie en vervolgonderwijs verzorgt in samenwerking met de Rolfing Institute of Structural Integration, gesticht door Dr. Rolf in 1971 ( gevestigd in Boulder, Colorado, V.S. ).

De inhoud en omvang van het Rolfing certificatieprogramma garandeert cliënten dat gecertificeerde Rolfers goed opgeleide professionals zijn, die de kennis, gevoeligheid en vakkundigheid bezitten om aan de individuele hulpvraag van cliënten tegemoed te komen.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

De nieuwste wetenschappelijke inzichten hebben aangetoond dat Rolfing S.I. efficiënt de structuur, houding, coördinatie en beweging blijvend kan veranderen. Voor meer info: www.fasciaresearch.com en www.fasciacongress.com

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE?

Als je meer wilt weten over Rolfing, het vinden van een Rolfer of het Rolfing certificatieprogramma, ga dan naar : www.rolfing.org.

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Je kan me altijd bereiken via mail : rolfingbysofie@outlook.be of je kan me bellen op 0032/ (0) 486367987.
We kunnen dan samen je specifieke situatie bespreken.


De behandelingen duren meestal 90 minuten ( anderhalf uur ), en vinden 1 tot 3 weken van elkaar plaats. Een traditionele Rolfing S.I. serie bestaat uit 10 sessies. Elke sessie is uniek en bouwt voort op de resultaten van de voorafgaande behandeling.
Sessies bestaan uit een analyse van het lichaam, manuele behandeling en bewegingsonderzoek. Het bewust verkennen van dagelijkse bewegingen zoals ademhalen, staan, zitten en lopen kunnen beperkende bewegingspatronen, pijn en spanningen verhelpen.

Afspraken voor vervolgsessies kunnen worden gemaakt bij terugkerende letsels of aanhoudende condities. Ieder lichaam, iedere mens is anders en soms is het nuttig om na een rustperiode van de 10 sessies, extra sessies te nemen. Ook om hogere niveaus van groei te ervaren, waardoor het lichaam als geheel optimaler gaat functionneren.

Mijn ervaring heeft me geleerd dat veel klanten graag terugkomen na hun 10 sessies. Zo nu en dan, wanneer ze er behoefte aan hebben. Ze vertellen mij ( elk op hun manier ) waarom ze die behoefte hebben, en vaak is het omdat ze zo tot rust kunnen komen en zich tegelijkertijd sterker en vitaler , meer in balans gaan voelen. Sommigen noemen het gewoon puur genieten!