Pilates

Je kan bij mij ook terecht voor Pilateslessen, ik ben erkend Pilatesteacher en haalde mijn diploma bij de Pilates Foundation in London en bij Windekind Pilates. Ik werk enkel individueel (dat is volgens mij de enige manier) en geef zowel matwork als oefeningen met apparatus.

Joe Pilates was een leeftijdsgenoot van Ida Rolf maar voor zover ik weet hebben ze elkaar nooit ontmoet. Terzijde, Ida Rolf was wel goed bevriend met Moshé Feldenkrais, voor wie bekend is met zijn methode.

Als Pilatesteacher bereik ik ook hele goede resultaten. Zowel op vlak van lichaamsbewustzijn, ademhaling, balans, coördinatie, ( innerlijke ) kracht en houding. De Rolfing is een verrijking, een totaal andere werkwijze en benadering, en werkt nog veel dieper. Je kan de methodes niet "versmelten" maar ze kunnen wel aanvullend werken.

Voor mij is het ideale scenario dat je eerst de 10 Rolfingsessies ondergaat, en als je daarna wilt verder werken aan meer "spierkracht", kunnen Pilateslessen je daarbij helpen op een gezonde ,verantwoorde manier. Maar het ene kan ook perfect zonder het andere.

Rolfing omvat ook movement ( beweging ) gericht op functionaliteit. Van daaruit pas ik m'n Pilateslessen individueel aan.

Het is zeer boeiend en dankbaar om zo persoonlijk
met mijn klanten te werken.